Questions on the Exercise Assignment, November 28, 2015
Here are some questions from students concerning the Exercise Assignment that was put on Sakai on Wednesday, November 25, 2015.
Question 1. What are structured Exercises and how do they differ from basic Exercises?
Answer: Structured activity is what you do in a gym or health club. Or maybe running or biking outside for a workout. Or doing exercises in your room for 30 minutes or so.
Basic or “NEAT” activities include walking and maybe gardening, working around the house, or going to the super market. Basic or “NEAT” may also include riding your bike to school or work.
On page 2 of the assignment, walking and gardening are basic or “NEAT” activities.
Question 2 (2 parts). For the 3rd page question one, are the structured activities the ones that are listed by you and we have to calculate? If yes then what would walking and basic activities be considered?
Answer: Structured activities are ones done in the gym or some kind of running or biking to get exercise. Walking, gardening and most kinds of working around the house or shopping are basic activities or “NEAT” activities. You can find the Kcal for NEAT activities on the Internet.
and for question #3, where would we find the total energy expenditure calculated by the USDA?
Answer: You already have this calculation. It would be the Target Calories (energy) at the top of the Nutrients Report in the USDA Print Out of your Dietary assignment!
Question 3. I have a question about the assignment. I’m a little confused with the calculations on the first page.
I calculated that my BMR is 2506 kcal/day
For PA, I chose Moderate exercise which says – Add 80% of BMR…….
Answer: Already I think you made an error in calculating your BMR! Check your calculation.
Here is an example: Say you are 60 kilograms (kg) (just an example).
Then your BMR per hr would be 0.9 Kcal/kg/hr x 60 kg = 54 Kcal/hr (Use for page 2)
Then there are 24 hr in a day, so:
BMR = 54 Kcal/hr X 24 hr/day = 1,296 Kcal/day
for PA, add 80% of this, so 0.8 x 1,296 = 1037 Kcal/day
then TEF, use 10 % of BMR + PA which is = 0.1 x (2333) = 233 Kcal/day
Then add them all up: 1,296 + 1037 + 233 = 2,566 Kcal, which is the total energy expenditure ( or requirement).
Does that help?
- Posted in: Uncategorized